Benieuwd naar het Rotterdam Circusstad team? Hieronder lees je meer!

Dirk Evers is vanaf de eerste editie zakelijk leider van Circusstad Festival. Welke circus skill hij zelf graag zou willen hebben? ‘Tijdens het festival heb ik een keer een German wheel én een Wheel of Death uitgeprobeerd. Daar ging mijn hart wel wat sneller van kloppen. Als ik de kans krijg, wil ik graag eens een bascule proberen’.

Maaike van Langen is al vanaf het begin artistiek leider van Rotterdam Circusstad en Circusstad Festival. ‘Als kind was ik al geïnteresseerd in het circus! Wat mij zelf echt heel vet lijkt is bovenvrouw zijn. Je hebt er wel een hele goede acrobatische partner voor nodig, waarbij je van zijn of haar schouders kan springen en hij of zij je weer opvangt. Dat lijkt me wel wat!’

Anne Schaap is fringe programmeur van Circusstad Festival. Vanaf haar zevende jaar zit zij al bij het Rotterdamse jeugdcircus Rotjeknor. Circus is er praktisch altijd voor haar geweest. Welke circustechniek zou ze zelf willen kunnen? ‘Jongleren doe ik zelf al, iets wat mij heel tof lijkt is Roue Cyr, dat is zo een enkel rad waarin je draait.’

Gilles de Sitter is de kersverse Hoofd Marketing van Circusstad Festival. ‘’Ik kan heel goed op mijn hoofd staan. Dat zou ik dan wel eens willen proberen op een trapeze. Bij Circusstad heb ik geleerd dat dat een Washington Trapeze heet. Ik ben al begonnen met oefenen.”

Dijlan van Vlimmeren is verantwoordelijk voor de persbenadering van Circusstad Festival. “Met zoveel primeurs hebben we de komende maanden de nodige ballen in de lucht te houden. Elke act op Circusstad Festival verdient de voorpagina. Snel in de leer bij de jongleurs, mijn hoogste prioriteit.”

Femke Monteny is onze ‘participatietijger’ en zorgt voor allerlei leuke samenwerkingsverbanden voor én tijdens Circusstad Festival. Dankzij haar tijd bij Circus Rotjeknor zijn haar circus skills al ver ontwikkeld. ‘’Ik ben het beste in jongleren, maar eigenlijk heb ik van alles wel wat geleerd.’’

Randi de Vries is verantwoordelijk voor de productie van Circusstad Festival. Samen met een team van locatiemanagers, technici, bouwers, publieksbegeleiders en vrijwilligers draagt zij zorg voor de uitvoering van het festival. Vergunningen aanvragen, de tofste tenten en decor voor het terrein uitzoeken,  roosters maken voor de leukste publieksbegeleiders en niet te vergeten: genoeg wc-papier bestellen hoort bij de dagelijkse taken van het productieteam!

Daniek Cappetijn heeft als fondsenwerver voor Rotterdam Circusstad een hele belangrijke rol in de realisatie van Circusstad Festival. Zelf heeft Daniek, zoals ze het zelf zegt, een belabberde oog-hand coördinatie. Circus trucs uithalen wordt dus lastig… Wel is ze een grote circus liefhebber en kijkt ze enorm uit naar het festival!

Het bestuur

Voorzitter: Korrie Louwes (Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd in oprichting)

Penningmeester : Justus Brouwers (SPF Beheer)

Secretaris: Marlin Huygens (Directeur Werk en Inkomen Gemeente Rotterdam)

Bestuurslid: Bert Determann (onafhankelijk bestuurslid)

Bestuurslid: Samuel Wuersten (Codarts)

Bestuurslid: Marc van Kaam (Luxor Theater)

Bestuurslid: Walther van den Heuvel (Theater Rotterdam)

Bestuurslid: Marjan Frankhuizen (Circus Rotjeknor)