Wanneer is Circusstad Festival 2021?
Van 5 t/m 9 mei 2021.

Wanneer start de kaartverkoop?
Op donderdag 18 maart 2021 maken wij het complete programma bekend.

Waar vindt Circusstad Festival 2021 plaats?
Op het Schouwburgplein, in Theater Rotterdam én het Oude Luxor Theater. Kijk onder het kopje locaties voor exacte adressen.

Hoe bereik ik Circusstad Festival?
Kom vooral met de trein of openbaar vervoer. Het festivalterrein ligt praktisch naast het Centraal Station en er stoppen vele trams, metro’s en bussen in de buurt. Bekijk voor meer informatie de pagina Bereikbaarheid.

Waar kan ik tickets kopen?
Kaartjes zijn online via deze website te bestellen en verkrijgbaar bij de kassa op het festivalterrein.

Wat kost Circusstad Festival eigenlijk?
Het festivalterrein is vijf dagen lang vrij toegankelijk. Sommige workshops en sommige voorstellingen zijn gratis bij te wonen, voor de producties in Theater Rotterdam, De Doelen en alle tenten op het Schouwburgplein geldt een entreeprijs variërend van € 5,- tot maximaal € 25,- per ticket. 

Wat is de minimale leeftijdsgrens?
Circusstad Festival kent geen strikte leeftijdsgrenzen. Circusstad Festival is voor iedereen even boeiend. Murmur is de enige voorstelling die specifiek voor kinderen is bedoeld waarbij volwassenen ademloos meekijken. Mocht een huilbui onverwacht meester maken van jouw kind, dan is het fijn buiten het theater of tent de gemoederen te sussen.

Is Circusstad Festival te bezoeken in een rolstoel?
Jazeker. We hebben voor elke voorstelling rolstoelplaatsen beschikbaar. Indien rolstoelbegeleiding is gewenst, laat het ons vooraf weten.

Kun je te laat komen bij een voorstelling?
Na aanvang  is er geen toegang meer mogelijk. Circus vereist een hoge concentratie bij de artiesten. Ons verzoek is daarom om minimaal 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn.

Is het toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen?
Het is niet toegestaan om eigen consumpties mee te brengen en te nuttigen op het festivalterrein.

Is er horeca aanwezig op het festivalterrein?
Onze CircoBistro is doorlopend geopend voor alle denkbare drankjes. Je kunt er tevens lunchen, borrelen en dineren – zowel binnen als op het riante terras. Kinderen komen aan hun trekken bij de ijscokar en de poffertjeskraam, elders op het festivalterrein.

Wordt er alcohol geschonken bij Circusstad Festival?
Alcohol mag op het festivalterrein uitsluitend worden genuttigd bij CircoBistro, binnen de grenzen van het evenemententerrein tijdens openingsuren. Aan minderjarigen verkopen wij uiteraard geen alcohol.

Mogen er foto’s worden gemaakt tijdens een voorstelling?
Camera’s zijn tijdens de voorstellingen geen strak plan. Terwijl je zit te spelen met je toestel, mis je net die spannende scène. Tijdens een sneak preview, buitenact of workshop mag alles op beeld worden vastgelegd.

Wat is de Photo Booth?
Voor de leukste selfies -als acrobaat of jongleur- verwijzen we graag door naar de photo booth op het festivalterrein in de gele kiosktent. 

Huisregels

Bij de betreding van het festivalterrein stem je ermee in, dat je op beeld- en/ of geluidsdragers kan worden vastgelegd en dat deze beelden openbaar gemaakt kunnen worden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen.

We houden ons festivalterrein graag schoon. Het is een kleine moeite afval te deponeren in één van de prullenbakken.

Betreding van het evenemententerrein geschied op eigen risico. De organisatie is niet verantwoordelijk voor enige vorm van lichamelijk of geestelijk letsel als gevolg van het bezoek.

Deelname aan workshops of andere activiteiten op het festivalterrein geschied op eigen risico.

Schade of verlies van eigendommen is voor eigen risico, de organisatie stelt zich hier niet voor aansprakelijk.

Zonder toestemming van de organisatie is het verboden om in wat voor vorm dan ook goederen te verkopen op het evenemententerrein.

Het is verboden om reclamematerialen uit te delen, tenzij hiervoor toestemming is gegeven door de organisatie. Schoonmaakkosten zullen worden verhaald op de desbetreffende aanbieder.

Te allen tijde ben je verplicht de aanwijzingen van de beveiliging en medewerkers op te volgen.