Veelgestelde vragen

Kom naar het Circusstad Festival 2023 in Rotterdam! Dit vijfdaagse evenement vindt plaats van 3 tot en met 7 mei en biedt een gevarieerd programma voor jong en oud. Het festival vindt plaats op het Schouwburgplein en het Deliplein, twee sfeervolle locaties in het centrum en op de kaap.

Ik heb een vraag over kaartverkoop en tickets. Hoe kan ik Circusstad bereiken?
Je kunt contact opnemen via kassa@circusstad.nl.

Ik kan mijn online bestelde tickets niet terugvinden in mijn mailbox.
Waarschijnlijk zijn je tickets in je spambox terecht gekomen. Ook daar niet gevonden? Stuur een mail naar kassa@circusstad.nl.

Waar vindt Circusstad Festival 2023 plaats?
Op het Schouwburgplein, Theater Rotterdam, De Doelen, Theater Walhalla, Oude Luxor theater,Deliplein, Dolf Henkesplein en bij Circus Rotjeknor / Codarts in FENIX I. Bekijk alle locaties via deze link

Is het festival gratis toegankelijk?
Het Circusstad Festival is gratis toegankelijk! Geniet van de verschillende voorstellingen en activiteiten die gedurende het festival plaatsvinden, van adembenemende acrobatiek tot kleurrijke clownacts en alles daartussenin. Houd er wel rekening mee dat er voor sommige voorstellingen een kaartje gekocht dient te worden.

Voor welke leeftijden is Circusstad Festival?
Dit festival is geschikt voor alle leeftijden, zelfs voor baby’s vanaf zes maanden! Beleef samen met je hele gezin de magie van het circus en ontdek nieuwe talenten. Bekijk hier de programmering en blokkenschema’s van woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en plan je dag volledig naar eigen wens.

Wat is de weersverwachting?
Het weer in mei is meestal aangenaam, maar het kan ’s avonds wat fris worden. Ons advies is dan ook om je gelaagd te kleden, zodat je altijd lekker warm blijft tijdens de voorstellingen.

Is Circusstad Festival binnen of buiten?
Of je nu binnen of buiten wilt genieten van de voorstellingen, er is voor elk wat wils. Zelfs als het regent, hoef je je geen zorgen te maken, want er zijn genoeg binnenvoorstellingen om van te genieten.

Kan ik contant betalen op Circusstad Festival?
Bij het Circusstad Festival 2023 accepteren we alleen PIN-betalingen. Zo kun je snel en gemakkelijk betalen voor je kaartjes en je favoriete snacks en drankjes.

Is het Festival rolstoel toegankelijk?
We willen graag dat iedereen kan genieten van het festival, daarom is het evenement rolstoeltoegankelijk. Let wel op, niet alle voorstellingen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Bekijk onze programmering om te zien welke shows wel toegankelijk zijn.

Hoe kom ik in contact met jullie?
Heb je vragen over het festival? Neem dan gerust contact met ons op via e-mail op info@circusstad.nl of via DM op social media. Ons team helpt je graag verder!

Hoe kom ik bij Circusstad Festival?
Je kunt Circusstad Festival bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Wil je met de auto komen? Raadpleeg dan Google Maps of je navigatiesysteem voor de meest accurate route. Parkeer je auto op een van de vele parkeerplaatsen in de buurt van het festivalterrein en loop gemakkelijk naar het festival.

Liever met het openbaar vervoer? Check dan 9292ov.nl voor het meest actuele reisadvies.

De voorstelling is uitverkocht, zijn er nog kaarten te koop op het festivalterrein?
Het kan voorkomen dat bepaalde voorstellingen al van tevoren zijn uitverkocht op onze website, vanwege de populariteit of beperkte capaciteit. Echter, we houden altijd enkele kaarten achter om aan te bieden bij de kassa’s op het festivalterrein. Het kan dus zeker de moeite waard zijn om langs te komen en te kijken of er nog kaartjes beschikbaar zijn. Wie weet heb je toch nog de kans om te genieten van de voorstelling waar je zo naar uitkeek! Let er wel op dat deze kaarten vaak snel weg zijn, dus zorg dat je er op tijd bij bent.

Kun je te laat komen bij een voorstelling?
Na aanvang  is er geen toegang meer mogelijk. Circus vereist een hoge concentratie bij de artiesten. Ons verzoek is daarom om minimaal 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn.

Is het toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen?
Het is niet toegestaan om eigen consumpties mee te brengen en te nuttigen op het festivalterrein.

Wordt er alcohol geschonken bij Circusstad Festival?
Alcohol mag op het festivalterrein uitsluitend worden genuttigd bij CircoBistro, binnen de grenzen van het evenemententerrein tijdens openingsuren. Aan minderjarigen verkopen wij uiteraard geen alcohol.

Mogen er foto’s worden gemaakt tijdens een voorstelling?
Camera’s zijn tijdens de voorstellingen geen strak plan. Terwijl je zit te spelen met je toestel, mis je net die spannende scène. Tijdens een sneak preview, buitenact of workshop mag alles op beeld worden vastgelegd.

Wat zijn de openingstijden van de kassa?
De openingstijden van de kassa op het Schouwburgplein zijn als volgt: woensdag 3 mei van 11:30 tot 20:00 uur, donderdag 4 mei van 11:30 tot 20:30 uur, vrijdag 5 mei van 11:30 tot 21:30 uur, zaterdag 6 mei van 11:30 tot 21:30 uur en zondag 7 mei van 10:30 tot 17:30 uur. De openingstijden van de kassa op het Deliplein / De Kaap zijn woensdag en donderdag van 11:30 tot 17:00 uur en vrijdag van 11:30 tot 16:00 uur. Zorg dat je op tijd bent, zodat je niets hoeft te missen van het Circusstad Festival 2023!