FAQ of veelgestelde vragen

Ik heb een vraag over kaartverkoop en tickets. Hoe kan ik Circusstad bereiken?
Je kunt contact opnemen via kassa@circusstad.nl.

Ik kan mijn online bestelde tickets niet terugvinden in mijn mailbox.
Waarschijnlijk zijn je tickets in je spambox terecht gekomen. Ook daar niet gevonden? Stuur een mail naar kassa@circusstad.nl.

Is Circusstad Festival te bezoeken in een rolstoel?
Jazeker. We hebben voor elke voorstelling rolstoelplaatsen beschikbaar (m.u.v. het Opticum en de routevoorstellingen). Indien rolstoelbegeleiding is gewenst, laat het ons vooraf weten via kassa@circusstad.nl.

Kun je contant betalen?
Nee, je kunt op Circusstad Festival alleen pinnen.

Wanneer is Circusstad Festival 2022?
Van 4 t/m 8 mei 2022 in Rotterdam.

Wanneer start de kaartverkoop?
Kaartverkoop voor het allereerste Circusstad Gala is gestart en het complete programma staat online.

Waar vindt Circusstad Festival 2022 plaats?
Op het Schouwburgplein, Theater Rotterdam, De Doelen, Maritiem Museum, Willemsplein en bij Circus Rotjeknor in FENIX I. Bekijk alle locaties via deze link: https://circusstad.nl/locaties/

Hoe bereik ik Circusstad Festival?
Kom vooral met de trein of openbaar vervoer. Het festivalterrein ligt praktisch naast het Centraal Station en er stoppen vele trams, metro’s en bussen in de buurt. Bekijk voor meer informatie de pagina Bereikbaarheid.

Waar kan ik tickets kopen?
Kaartjes zijn online via deze website te bestellen en verkrijgbaar bij de kassa op het festivalterrein op het Schouwburgplein. Bekijk de openingstijden tijdens het festival via deze link: https://circusstad.nl/tickets-kopen/

Wat kost Circusstad Festival eigenlijk?
Het festivalterrein is vijf dagen lang vrij toegankelijk. Sommige workshops en sommige voorstellingen zijn gratis bij te wonen, voor de producties in tenten op het Schouwburgplein geldt een entreeprijs variërend van € 5,- tot maximaal € 50,- per ticket. 

Wat is de minimale leeftijdsgrens?
Circusstad Festival kent geen strikte leeftijdsgrenzen. Circusstad Festival is voor iedereen even boeiend. Mocht een huilbui onverwacht meester maken van jouw kind, dan is het fijn buiten het theater of tent de gemoederen te sussen.

Kun je te laat komen bij een voorstelling?
Na aanvang  is er geen toegang meer mogelijk. Circus vereist een hoge concentratie bij de artiesten. Ons verzoek is daarom om minimaal 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn.

Is het toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen?
Het is niet toegestaan om eigen consumpties mee te brengen en te nuttigen op het festivalterrein.

Is er horeca aanwezig op het festivalterrein?
 Ja, er is de CircoBistro op het Schouwburgplein waar je kunt lunchen, borrelen en dineren.

Wordt er alcohol geschonken bij Circusstad Festival?
Alcohol mag op het festivalterrein uitsluitend worden genuttigd bij CircoBistro, binnen de grenzen van het evenemententerrein tijdens openingsuren. Aan minderjarigen verkopen wij uiteraard geen alcohol.

Mogen er foto’s worden gemaakt tijdens een voorstelling?
Camera’s zijn tijdens de voorstellingen geen strak plan. Terwijl je zit te spelen met je toestel, mis je net die spannende scène. Tijdens een sneak preview, buitenact of workshop mag alles op beeld worden vastgelegd.

Is je vraag niet beantwoord? Neem contact met ons op via kassa@circusstad.nl.