OPEN CALL: “BUITENGEWOON”

Voor circusartiesten & deelnemers

Ontdek je circusdromen en schitter op het podium! Circusstad Festival en circusartiest en maker Liza van Brakel slaan de handen ineen om een inclusieve omgeving te creëren waarin mensen met een verstandelijke beperking samenwerken met professionele circusartiesten. Samen zetten ze een nieuw traject op, waarin cultuurmakers met een verstandelijke beperking, met en zonder circuservaring, gedurende 15 dagdelen samenwerken met een professionele circusartiest. Middels workshops, trainingen en coaching creëren ze één op één samen een circusact die tijdens Circusstad Festival wordt getoond. Doe mee en ontdek de magie van het cirucs, waar jouw dromen het vertrekpunt zijn voor een buitengewoon project.

Open Call:
Ben jij iemand met een verstandelijke beperking, geïntresseerd in circus, theater, dans, of sport? Of ben je een circusartiest met een open hart voor inclusieve samenwerkingen? Wij nodigen jou uit om deel te nemen aan dit buitengewoon project.
Dit is een unieke gelegenheid om gedurende 15 sessies tussen februari en mei intensief en inclusief samen te werken aan de creatie van een circusact en te spelen op het podium tijdens Circusstad Festival. Jouw dromen en ideeën vormen het vertrekpunt voor de inhoud van de voorstelling.

Wat bieden wij:

  • 15 dagdelen co-creatie tussen Februari en mei 2024.
  • Workshops, circustrainingen en individuele coaching.
  • De mogelijkheid om jouw circusdromen te verwezenlijken op een professioneel podium.
  • Een inclusieve gemeenschap waarin artistieke expressie, groei en verbinding centraal staan.

Wij verwelkomen deelnemers met diverse achtergronden en interesses. Samen streven we naar een inclusieve maatschappij waarin iedereen de kans krijgt om zijn of haar stem en talenten te laten schitteren.

Hoe kun je deelnemen:
Stuur een e-mail bericht naar liza@circusstad.nl, we vragen we je om een korte introductie over jezelf te geven, wat je interesses zijn, je circusdromen en welke ervaring je hebt (indien van toepassing).Na de aanmeldingen nodigen we circa 15 mensen uit voor een ontmoetings-/workshop dag, waar de deelnemers een interactieve circusmiddag beleven. Twee BuitenGewone duo’s krijgen vervolgens de kans om een co-creatie aan te gaan en hun circusdroom te realiseren.

Meer nieuws

Screenshot 2024-06-07 174837
Lees verder
Circusstad Gala | Circa | © Jona Harnischmacher
Lees verder
The Weight of water - Panama Pictures ©Rob Hogeslag
Lees verder
nl_NL

Tickets

Ga naar de inhoud