Circusstad Gala 2024

Het Circustad Gala is terug! Met trots presenteert Circusstad Festival de tweede editie van deze bijzondere circusavond. Op het snijvlak van traditie en moderniteit presenteren we de helden van het hedendaagse circustheater voor één avond op Rotterdams grootste theaterpodium. Daarmee neemt het Circusstad Gala een unieke positie in. Nergens anders zie je innovatieve prijswinnende acts en scènes uit de mooiste hedendaagse circusvoorstellingen samen in één programma.

Wereldsterren en Nederlandse topartiesten laten zien dat circus van nu springlevend en van een uitzonderlijk hoog niveau is. Of het nu de tien acrobatische rocksterren van het Australische Circa zijn, de breekbare schoonheid van het ouder wordende circuslichaam, of de intieme solo over de gendertransitie van een luchtacrobate; de voorstellingen in het Circusstad Gala zijn ráák, roerend en verbazingwekkend spectaculair. En waar de spanning té groot wordt, zetten de eigentijdse clowns van Baccalá je weer met beide benen op de grond.
Het Circusstad Gala is een niet te missen circusfeest dat zich buiten de theaterzaal voortzet met fringe acts en muziek. 

Met onder meer: Circa, Compagnia Baccalá, Diana Salles, Jimmy Gonzalez, Knot on Hands, Lisa Rinne, Circumstances, Shu Takada en Paul Morocco & Olé.

SCHUIF AAN BIJ HET CIRCUS

Als extra hebben we voor diegenen die vooraf met ons willen eten en genieten een speciale circusmaaltijd samengesteld die de avond perfect aftrapt.
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de intieme setting van Café Dox bij het nieuwe Luxor.

ROCKSTERREN VAN DOWN UNDER 

Met het Australische Circa Contemporary Circus hebben we een groot toonaangevend gezelschap in huis dat wereldwijd volle zalen trekt. Als absolute voorhoede van het eigentijdse Australische circus staan ze garant voor grensverleggende acrobatiek en spannende choreografieën. Lichamen springen en worden gevangen, terwijl fysieke grenzen tot het uiterste worden verlegd. Speciaal voor het Circusstad Gala leggen de tien acrobaten de lat nog een stukje hoger in een indrukwekkende scène uit de voorstelling Humans 2.0.

VAN TILBURG NAAR MONTE CARLO  

Van een ongekend hoog niveau is ook de trapeze-act van de aan Fontys Circus in Tilburg afgestudeerde Lisa Rinne. Zij is de eerste Nederlandse alumnus ooit die is uitgenodigd voor het beroemde circusfestival in Monte Carlo. Haar gebruik van de touwladder als rekwisiet is vernieuwend, en haar salto’s en pirouettes in volle vlucht zijn adembenemend.

WINNAARS CIRQUE DE DEMAIN 

Wie als aanstormende circusartiest het prestigieuze circusfestival van Parijs wint, wordt al snel in de hele wereld gevraagd. Dat overkwam de Spanjaard Jimmy Gonzalez (goud in 2018)  die nu voor het eerst in Nederland en alleen op het Circusstad Gala te zien is met zijn prachtige act d’Argile waarin hij op wonderbaarlijke manier jongleert met klei. Ook andere bijzondere winnaars van Cirque de Demain treden op, zoals Tay Lane & Laura Stokes die sierlijk en gracieus de ultieme bewegingsvrijheid beleven met de kunst van het haarhangen (zilver 2020). Of neem de verbluffende act van Diana Salles (brons 2019), die met haar ‘aerial silk act’ Genesis op confronterende wijze genderidentiteit ter discussie stelt.

Op een heel ander podium, tv-show America’s Got Talent, was het Shu Takada uit Japan die in 2022 de jury verpletterde met zijn jojo-act, een, voor het circus nieuwe, discipline waarin hij zich al vijf jaar wereldkampioen mag noemen.

GENERATIES NEDERLANDSE ACROBATEN 

Vernieuwing van het circus komt nadrukkelijk ook uit eigen land. Een scène uit Glorious Bodies van Circumstances laat op magistrale wijze zien hoe getrainde, oudere circusartiesten tussen de 54 en 67 jaar nog met hun lichaam uit de voeten kunnen. En acrobatentrio Knot on Hands toont hoe de nieuwe generatie circusmakers een geheel eigen, intrigerende bewegingstaal ontwikkelt.

ZWITSERSE TOPCLOWNS EN VLIEGENDE GITAREN 

Humor speelt ook dit keer een belangrijke rol. Bejubeld in meer dan vijftig landen, maar nog nooit in een theater in Nederland. Dat zijn de hedendaagse clowns van Compagnia Baccalá. De verfijnde humor van dit duo uit Zwitserland is geïnspireerd op het tijdperk van de stomme film. Van heel andere aard, maar minstens zo hilarisch is de humor van de knotsgekke gitaristen Paul Morocco & Olé. Bij deze ‘Gypsy Kings of comedy’ vliegen de gitaren zelfs door de lucht.

De aanvangstijden voor het Circusstad Gala op 3 mei zijn als volgt:

  • 19:30 Ontvangst
  • 20:30 Start galavoorstelling
  • 21:30 Pauze
  • 22:00 Vervolg galavoorstelling
  • 23:00 Afterparty

Locatie:

Nieuwe Luxor Theater Rotterdam

De aanvangstijden voor de circusmaaltijd op 3 mei zijn als volgt:

  • 18:00 Ontvangst
  • 18:30 Aan tafel

Locatie:

Café Dox

De dresscode is: Come as you are and sparkle it up!

Koop je tickets voor het Circusstad Gala 2024 hier

Meer nieuws

Screenshot 2024-06-07 174837
Lees verder
Circusstad Gala | Circa | © Jona Harnischmacher
Lees verder
The Weight of water - Panama Pictures ©Rob Hogeslag
Lees verder
nl_NL

Tickets

Ga naar de inhoud