Ter versterking van ons team zoeken wij per direct een

Hoofd Marketing

We zoeken een hoofd marketing die onze organisatie helpt de volgende stap te zetten als voorloper in de ontwikkeling van het Nederlandse circustheater landschap. Als lid van het MT denk je mee met de directie over de festivalformule, werk je het marketing en communicatieplan uit en ben je verantwoordelijk voor de uitvoering daarvan. Je stuurt het marketing team aan in de uitvoering van de campagne en de vertaling daarvan naar website, online/social, RTV, pers en citydressing.

We zoeken een strategische persoon die er een uitdaging in ziet om de enorme diversiteit van deze nog jonge kunstvorm voor het voetlicht te brengen bij de verschillende doelgroepen en ons helpt de kaartverkoop te maximaliseren.

Wij vragen:
• Een strategische visie en een ‘aanpakken’ mentaliteit;
• Creatief en initiatiefrijk voor het bedenken en uitvoeren van nieuwe strategieën en campagnes;
• Relevante ervaring in de cultuursector, festivals, circus en/of theater;
• Visie op de positie van Circusstad Festival in relatie tot diverse doelgroepen;
• Commerciële inslag, we houden van cultuur en verkopen daar ook graag kaarten voor;
• Ervaring met Yesplan en Activetickets systemen is een pré;
• Bij voorkeur uit regio Rotterdam.

Wij bieden:
• Een verantwoordelijke functie in een interessante, vernieuwende festivalorganisatie;
• Een enthousiast team met leuke, zelfstandige collega’s;
• Fair vergoeding in overleg, op projectbasis met de intentie om meerdere jaren samen te
werken.

Circusstad Festival laat je de magie van het nieuwe circus ervaren.
Rotterdam Circusstad is hét festival voor innovatief circus in Rotterdam. Jaarlijks in de meivakantie organiseren we Circusstad Festival, waar het publiek zich vijf dagen lang kan verwonderen aan internationale hoogtepunten, nieuw circustalent en vele workshops. Vanuit het gratis toegankelijke festivalterrein op het Schouwburgplein nodigen we het publiek uit voor de betaalde voorstellingen in tenten en theaters. Daarnaast speelt het festival met coproducties en talentprogramma’s jaarrond een belangrijke rol in de ontwikkeling en presentatie van jonge makers. Afgelopen editie trok het festival 32.000 geïnteresseerden. Help jij ons groeien naar een publiek van 35.000?

Met Rotterdam Circusstad streven we bewust naar een diverse samenstelling van ons team.

Ready to join the circus?

Ben jij ons nieuwe hoofd marketing? Stuur je motivatie en CV uiterlijk 4 november 2022 naar Dirk Evers, zakelijk leider: dirk@circusstad.nl of bel voor meer informatie 06-1922 8621