Lieve circusfan,

We hebben even niets van ons laten horen. Het wachten is ook voor ons op duidelijkheid. We weten namelijk nog steeds niet of Circusstad Festival door kan gaan, en zo ja in welke vorm.

Circusstad Festival zou geen Circusstad Festival mogen heten als het niet veerkrachtig zou zijn. The sky is the limit in het circus en dat geldt ook voor ons als organisatie. We denken in mogelijkheden en die mogelijkheden zijn nog altijd legio. We rekken onszelf daarom op. Circusstad Festival gaat van 5 naar 9 dagen. Blok alvast in de agenda: van 1 tot en met 9 mei viert circus hoogtij in de stad.

Achter de schermen zijn we volop bezig met het verder uitwerken van verschillende scenario’s. Want de definitieve festivalvorm, dat zullen jullie begrijpen, die zal afhangen van de dan geldige coronamaatregelen. Daar kunnen we op dit moment geen uitsluitsel over geven. Maar circus, hoogstaand circus zoals jullie van ons zijn gewend, gaan jullie sowieso in de voorjaarsvakantie meemaken. We verwachten over twee, drie weken ons volledige programma te kunnen prijsgeven.

Vaststaat in elk geval dat de drie winnaars van de open call elke dag tijdens Circusstad Festival 2021 minimaal één keer een digitale performance weggeven. Begin dit jaar deden wij een oproep aan circustalenten om een interactief idee voor een spraakmakende online experience in te sturen. Aan deze oproep is massaal gehoor gegeven.

Wordt snel vervolgd!

Namens het hele Circusstadteam,

Maaike van Langen, artistieke leiding
Dirk Evers, zakelijke leiding