Het Rotterdamse circustheatergezelschap Tall Tales Company brengt in samenwerking met Circusstad Festival onder Square 2.1 de eerste virtuele circus performance in de eigen woonomgeving. De lancering van (inter-)nationale primeur is op zaterdag 6 juni om 20.00 uur.

Drie jongleurs, een beeldend kunstenaar en een warme poëtische stem neemt het publiek mee op een route door eigen huis. Ze laten je wegdromen bij mooie herinneringen, brengen je een magische ervaring en zorgen ervoor dat je je eigen omgeving met compleet andere ogen bekijkt.

Na de annulering van de première van Square 2 tijdens Rotterdam Circusstad begin mei, én het ineenstorten van de zomertournee langs internationale festivals, grepen Harm van der Laan en Maartje Bonarius, makers van en tevens spelers in Square 2.1 de huidige crisis aan om iets nieuws te creëren.

“We stelden onszelf de vraag hoe we ons publiek nog kunnen verrassen en verwonderen binnen hun eigen woonomgeving, een plek waar we de afgelopen maanden al zoveel tijd hebben doorgebracht”, aldus het duo. “We spelen vaak dicht op én met het publiek en denken dat we met Square 2.1 toch een manier hebben gevonden om een voorstelling in je eigen huis te beleven”.

Dat het gelukt is om emoties over te brengen via een bescheiden scherm, blijkt wel uit de eerste reacties. Na de eerste viewing barstte een collega artiest in tranen uit bij de herinnering aan alle mooie diners aan haar nu lege eettafel, en bekende een ander dat het nu weer eens echt swingde in zijn toch wel stille woonkamer.

Square 2.1 biedt je een unieke ervaring in de beslotenheid van je eigen thuis én laat je met andere ogen naar de voor jou vertrouwde plekjes kijken.

Voor een optimale circusbeleving is niet veel nodig. Een sterke wifi of 4G verbinding, een koptelefoon, een laptop, tablet of smartphone is genoeg.

Kaarten vanaf zaterdag via deze website.