We hebben wat te vieren. De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) heeft de subsieaanvraag van Circusstad Festival voor 2021 gehonoreerd. Met deze toekenning kan het vijfdaagse festival op en rond het Schouwburgplein komend jaar weer uitpakken met internationale topproducties, en het aanstormend talent opnieuw een breed podium bieden.

Met het hedendaagse circustheater is een fris, eigentijds en ‘n tikkie brutaal genre ontstaan dat vele harten sneller doet kloppen. RRKC is in zijn oordeel vol lof over de artistieke kwaliteit van Circusstad Festival. De diversiteit aan voorstellingen uit alle windstreken waarmee zowel jong als oud wordt aangesproken is de hoofdreden voor deze tegemoetkoming. Circusstad Festival geldt tevens als vliegwiel voor de ontwikkeling van coproducties en als springplank voor beginnende artiesten in het nieuwe, innovatieve circus. Met deze toekenning is Circusstad Festival in staat Rotterdam tot circusstad van Nederland uit te bouwen.

Artistiek leider Maaike van Langen: “Circusstad Festival was door de uitbraak van COVID-19 helaas genoodzaakt haar programmering voor 2020 te schrappen. Tijdens zijn tienjarig bestaan zou het publiek getrakteerd worden op de sterkste editie tot nu toe. Circusstad Festival belooft zichzelf, en daarmee de stad, tussen 5 en 9 mei 2021 te overtreffen met een magische mix van ongekend spektakel, humor en verfijning.”

Lees het complete advies van RRKC