Cécile

Sinking Sideways

60 min | NL première

Codarts alumni Xenia Bannuscher, Dries Vanwalle en Raf Pringuet, timmeren als collectief Sinking Sideways stevig aan de weg met een geheel eigen signatuur. Terwijl het collectief tijdens het festival in 2022 nog een work-in-progress toonde, is er nu ‘Cécile’ als volwaardige voorstelling.

Het is de opvolger van hun allereerste voorstelling ‘René’. In hun tweede ‘kindje’ ‘Cécile’ zetten Xenia (Duitsland), Dries en Raf (beiden uit België afkomstig) jongleerpatronen om naar hun eigen fysieke bewegingstaal. Dat levert een indrukwekkende voorstelling op waar het publiek gemakkelijk helemaal in op kan gaan.
De combinatie van hun haast oneindige vloeiende bewegingen met de repetitieve klanken van Rahel Hutter is immers aangenaam meeslepend.
Het is bijzonder intrigerend om te zien hoe dit trio erin slaagt om te bewegen als jongleerballen in een jongleerpatroon.

Locatie

Theater Rotterdam - Kleine zaal
Schouwburgplein 25
3012 CL Rotterdam

Prijs

€ 9,50 - € 12,50

Speeltijden

Ticketssss
Credits


Artists: Xenia Bannuscher, Dries Vanwalle, Raff Pringuet
Outside-eye: Geert Belpaeme, Dagmar Dachauer
Scenography: Arjan Kruidhof, Arjen Schoneveld
Music composition: Rahel Hutter
Mixing and mastering: Ariel Schlichter
Light design: David Carney
Costume: Hanne Pierrot
Technician: Jef Delva
Production: Leoni Grützmacher – ehrliche arbeit / freies kulturbüro
International distribution: La Magnanerie / MAG.I.C.
Co-production: PERPLX, Latitude 50 – Pôle des arts du cirque et de la rue, Cirklabo, Festival Circolo, Circuswerkplaats Dommelhof
Supported by: TENT, De Warande, PERPLX, Werkplaats Diepenheim, Miramiro, Fonds Podium Kunsten, Schloss Bröllin, Fonds Darstellende Künste – Residenzförderung, The HUB, The city of Rotterdam, The Flemish Authorities
Special thanks to: C-roy Nimako, Leonard Ermel, William Blenkin