René – LET OP: GEANNULEERD

Sinking Sideways

Wegens een blessure bij een van de spelers is deze voorstelling geannuleerd. Kaartkopers krijgen bericht. 

René is de eerste creatie van Sinking Sideways, gevormd door Xenia Bannuscher uit Duitsland en Dries Vanwalle uit België. De twee dansacrobaten leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan de Codarts. In de zomer van 2020, met het diploma op zak, gingen ze aan de slag met dit René, een project waarmee ze met het publiek hun eigen artistieke visie op het hedendaagse circusveld willen delen.

Uitgangspunt voor deze stilistische voorstelling van het jonge circuscollectief Sinking Sideways is één specifieke beweging. Het duo dat als jong talent wordt bijgestaan door Circunstruction die op zijn beurt opereert onder de vlag van Circusstad Festival hield die beweging aan, verkende deze en ging er vervolgens diep in. Met steeds in het achterhoofd de vraag: in hoeverre is deze beweging te beïnvloeden? In hoeverre valt zoiets te pushen? Ze stellen hun eigen kwetsbaarheid op de proef, en daarmee die van een ieder ander.

Xenia en Dries nodigen met René het publiek uit in hun ruimte, om met hen in die experimentele fase te duiken. Lenig hoef je er niet per se voor te zijn. Je wordt als vanzelf meegezogen met het ritme dat telkens wordt herontdekt. Xenia en Dries willen vooral hun strijd met, hun fascinatie voor die ene beweging met jou delen en in dat proces houden ze werkelijk niets verborgen. Wedden dat die ene beweging jou nooit meer loslaat?

Credits

Cast: Xenia Bannuscher en Dries Vanwalle
Muziek: Jonas Bolliger
Outside eye: Thomas Falk, Axel Guérin en Dagmar Dachauer
Licht: Rinus Samyn
Kostuum: Hanne Pierrot
Fotografie: Kolja Huneck

René is mede mogelijk gemaakt door Circunstruction, PERPLX Festival, CirkLabo, Theater Op De Markt – Dommelhof, Circuscentrum, Circus Dance Festival, Latitude50, Cirkus Kolektiv, Château de Monthelon en Zirkus ON.

Locatie

FENIX I - Circus Rotjeknor
Veerlaan Fenix I, 3072 LN Rotterdam

Prijs

€ 7,50

Speeltijden

Tickets