LONE

Luuk Brantjes

Solo-teeterboard performance

Alleen zijn wordt vaak geassocieerd met eenzaamheid, met zielig. Door de coronapandemie ligt onze gezamenlijke angst bovendien onder een vergrootglas. Thuisquarantaine klinkt bijna als een vloek.

In een samenleving waarin we constant met elkaar zijn verbonden, kan alleen zijn ook heel prettig zijn. Luuk Brantjes toont in de indringende solovoorstelling LONE de vreugde, schoonheid en de rust van het alleen zijn door in z’n eentje de teeterboard te bespringen. In deze abstracte onemanshow bewijst hij dat als je van je eigen kracht uitgaat, je eigen grenzen bepaalt, je kansen en mogelijkheden ‘alleen’ maar vergroot. Hij doorbreekt een taboe en tegelijkertijd accentueert hij de uiterst dunne scheidslijn tussen alleen (willen) zijn en eenzaamheid.

Luuk Brantjes geldt als de nieuwe belofte in het circustheater. Na 2 jaar Codarts Circus Arts vervolgde hij zijn opleiding aan DOCH University of Dance and Circus in Stockholm. Wie in zijn uppie de teeterboard beheerst, en op magistrale wijze bespeelt, steekt inderdaad met zijn hoofd boven het maaiveld uit.

Credits

Concept, idee en uitvoering: Luuk Brantjes
Foto: Kolja Huneck

Gratis toegang

Locatie

Schouwburgplein
3012 CL Rotterdam

Speeltijden

  • za 11 sep: 12:00 - 12:30
  • za 11 sep: 15:15 - 15:45
Tickets