Epifónima – voorstelling donderdag 2 mei afgelast

Cirkus Cirkör

Door een ongelukkige val van een acrobate van het Zweedse circusgezelschap Cirkor hebben we gisteravond helaas de uitverkochte openingsvoorstelling van Circusstad Festival voortijdig moeten afbreken. Ook de voorstelling van donderdag 2 mei gaat niet door. Een pijnlijke start, maar van een dramatische afloop is zeker geen sprake. De acrobate maakt het naar omstandigheden goed. Van de schrik bekomen hervatten we zometeen wel al onze andere shows, acts en workshops. Kaartkopers krijgen bericht per email.

------

Alles is veranderlijk, zelfs wanneer het voelt alsof de geschiedenis zich herhaalt. Claim je ruimte, gebruik al je mogelijkheden. Zelfs bij tegenslag ga je vooruit. De zeven topacrobates van het vermaarde gezelschap Cirkus Cirkör uit Zweden schreeuwen het van de daken, of in dit geval van de piste. Niet zozeer met woorden maar met bloedstollende acts. Hun rode handen getuigen van ruggengraat. De openingsvoorstelling van Circusstad Festival 2019, Epifónima, rekent radicaal af met de traditionele hiërarchieën. Zowel de cast als het creatieve team bestaat louter uit vrouwen. Zelfs de rigger, als hoogwerker verantwoordelijk voor de veiligheid, is een dame, een Nederlandse dame: Saar Rombout.  

Artistiek leider van Cirkus Cirkör, Tilde Björfors, heeft de teugels dit keer flink laten varen. Deze voorstelling kent in feite geen regie. Deze voorstelling is een volledig samenspel. In een decor van een ribbenkast is de cast de wervelkolom, het draagvlak. De soundtrack van Rebekka Karijord, die doet denken aan de muziek van songwriter Ane Brun, geeft de acrobates ruim baan.  

Het vergt veel lef van een artistiek leider de touwtjes grotendeels uit handen te geven. Met dit statement doet Tilde Björfors recht aan de boodschap van Epifónima: er is moed nodig om verandering teweeg te brengen. En elke verandering, groot of klein, begint welbeschouwd bij jezelf.

"Vrouwen in het circus hebben geen sterke man nodig om ze op te vangen, willen deze acrobates maar zeggen in hun krachtige show" - De Volkskrant ★★★★☆

"Epifónima is een prachtige, boeiende voorstelling vol mooie choreografieën, afwisselend sfeervolle en opzwepende muziek en ijzingwekkende acrobatiek." - Metro

"Awe-inspiring homage to raw female strength" - Dagens Nyheter

Prijs

€ 25,-

Theater Rotterdam (Schouwburg)

Met op donderdag 2 mei een inleiding door Jacob Jakobsson (aanvang 19:30 uur, TR Hal) Meer info

Speeltijden

Koop tickets