Epifónima

Cirkus Cirkör

Alles is veranderlijk, zelfs wanneer het voelt alsof de geschiedenis zich herhaalt. Claim je ruimte, gebruik al je mogelijkheden. Zelfs bij tegenslag ga je vooruit. De zeven topacrobates van het vermaarde gezelschap Cirkus Cirkör uit Zweden schreeuwen het van de daken, of in dit geval van de piste. Niet zozeer met woorden maar met bloedstollende acts. Hun rode handen getuigen van ruggengraat. De openingsvoorstelling van Circusstad Festival 2019, Epifónima, rekent radicaal af met de traditionele hiërarchieën. Zowel de cast als het creatieve team bestaat louter uit vrouwen. Zelfs de rigger, als hoogwerker verantwoordelijk voor de veiligheid, is een dame, een Nederlandse dame: Saar Rombout.  

Artistiek leider van Cirkus Cirkör, Tilde Björfors, heeft de teugels dit keer flink laten varen. Deze voorstelling kent in feite geen regie. Deze voorstelling is een volledig samenspel. In een decor van een ribbenkast is de cast de wervelkolom, het draagvlak. De soundtrack van Rebekka Karijord, die doet denken aan de muziek van songwriter Ane Brun, geeft de acrobates ruim baan.  

Het vergt veel lef van een artistiek leider de touwtjes grotendeels uit handen te geven. Met dit statement doet Tilde Björfors recht aan de boodschap van Epifónima: er is moed nodig om verandering teweeg te brengen. En elke verandering, groot of klein, begint welbeschouwd bij jezelf.

Prijs

€ 25,-

Theater Rotterdam (Schouwburg)


Speeltijden

Koop tickets
Grand Opening Circusstad Festival 2019 - Koop nu kaarten!