Exit

Circumstances

60 min

Choreograaf Piet van Dycke is gegrepen door de vernieuwende kracht van het Circus van nu. Onder zijn leiding maakte circus- en dansgezelschap Circumstances de spannende voorstelling ‘Exit’: ‘een flirt met risico’.

In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende
deuren bewegen vier acrobaten zich door de ruimte. Ze lopen, botsen, klimmen, dragen en balanceren. De vier individuen houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Dat maakt het een flirt met risico.

De cast van EXIT bestaat uit alumni van de Nederlandse circus opleidingen Codarts en ACaPA, elk gespecialiseerd in een andere discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans).
Piet van Dycke: ‘Circus gaat niet over het bereiken van het onmogelijke, maar om het onmogelijke uit te dagen. De zoektocht naar de limieten van evenwicht, zwaartekracht, balans, tijd en uithoudingsvermogen creëert een unieke dans.’

*Op donderdag 4 mei is Exit van Circumstances ook toegankelijk voor publiek met een visuele beperking. Vooraf is er een meet & feel inleiding. Tijdens de voorstelling verzorgt een blindentolk van Komt het Zien! live audiodescriptie, door blinden en slechtzienden speciaal te horen via een draadloze koptelefoon. Heb je een visuele beperking? Kies bij het bestellen dan voor kaarten ‘met audiodescriptie’.

Locatie

Oude Luxor Theater
Kruiskade 10
3012 EH Rotterdam

Prijs

€10,00 - € 25,00

Speeltijden

Selecteer datum
Tickets
Credits


Concept, choreografie: Piet Van Dycke
Performers: Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner en William Blenkin
Muziek: Bastiaan van Vuuren/Bastian Benjamin
Dramaturgie: Marie Peeters
Installatie: Arjan Kruidhof en Arjen Schoneveld
Scenografische ondersteuning: Menno Boerdam
Techniek: Casper Van Overschee
Vooronderzoek: Bavo De Smedt, Marius Cavin en Raff Pringuet
Coproductie: Festival Circolo, DansBrabant, Theater op de Markt-Dommelhof, HET LAB Hasselt, circ’uit, Miramiro, Cirklabo
Met steun van: PLAN, Stad Leuven, Grensverleggers/deBuren (een regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland)