A Circle of Exchange

Erin Skye Circus

Fluistercircus met de gracieuze Erin Burley

Wist je dat je heel snel intiem kunt zijn met volslagen vreemden? Erin Burley bewijst dat met haar interactieve solovoorstelling A Circle of Exchange. Daarin combineert ze circus skills met de ontspanningstechniek ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response), om heel bewust het ijs te breken tussen haar en het publiek en tussen het publiek onderling. Voordat je het weet, praat je honderduit met die man of vrouw een paar stoelen verderop en sta je versteld hoeveel je samen deelt. ,,Ik geloof dat een face-to-facegesprek ieders leven leuker maakt” zegt ze. Erin moedigt het publiek aan ook in het dagelijks leven vaker open te staan voor een praatje pot of een wat diepgaander gesprek met onbekenden. ,,Daarmee hoop ik mijn steentje bij te dragen aan het algemene geluk.”

Met behulp van enkele eenvoudige telefoons, die mét draden, en diverse circustechnieken wordt in A Circle of Exchange de onhandigheid van een eerste introductie omarmd en de communicatie spelenderwijs verder op gang gebracht. ,,Uit ervaring weet ik dat als ik tijdens een voorstelling in een handstand met mensen praat dit een bijzonder effect heeft, het gesprek wordt extra intiem.” Dankzij Erin Burley loop je in het post-coronatijdperk nooit meer met een grote boog om iemand heen.

“Voor haar inspirerende optreden als communicatiebemiddelaar en luchtacrobate oogst Erin Burley terechte bewondering en applaus.” – Het Parool 

Credits

Artistiek advies: Rodia Vomvolou
Foto’s: Jona Harnischmacher
A Circle of Exchange is mede mogelijk gemaakt door Circunstruction

Locatie

FENIX I - Circus Rotjeknor
Veerlaan Fenix I, 3072 LN Rotterdam

Prijs

€ 7,50

Speeltijden

Tickets