PRAKTISCHE INFO

De festivallocaties zijn het Schouwburgplein (festivalterrein), Theater Rotterdam locatie Schouwburg en het Oude Luxor Theater.

Op deze pagina vind je vanalles over bereikbaarheid, eten en drinken, toegankelijkheid van de locaties. Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar info@circusstad.nl. We beantwoorden je vraag zo spoedig mogelijk.


Eten en drinken
Een hapje eten tussen de circusartiesten? Je kunt zomaar in de rij staan achter de acrobaat die je net nog op het podium zag! Tussen 17:30 tot 20:00 uur eet je mee met de crew en de artiesten. Circobistro heeft elke dag twee daghappen: vlees of vis en een vegetarische optie. Zo’n heerlijke internationale maaltijd kost je € 12,50. Dat is inclusief een geweldige circussfeer op het plein!


Bereikbaarheid

Schouwburgplein, Rotterdam
Met openbaar vervoer
Het festivalterrein op het Schouwburgplein bevindt zich op drie minuten lopen van station Rotterdam CS.

Met de auto
Parkeren kan het makkelijkst in parkeergarage Schouwburgplein. Er zijn twee ingangen:

  • Aan het Schouwburgplein, voor de Rotterdamse Schouwburg
  • De ingang via de Weenatunnel voor het Centraal Station

Als je navigatie gebruikt, kun je het beste Mauritsstraat 1 of Schouwburgplein 25 als bestemming invoeren, om uit te komen bij de ingang van parkeergarage Schouwburgplein. Reserveer vooraf online je parkeerplaats tegen een voordeliger tarief op www.parkereninrotterdam.nl.

TIP!
Komt u van buiten Rotterdam? Dan zijn P+R plaatsen ook een goed alternatief
Op een P+R plaats parkeert u voordelig uw auto en reist u verder met het openbaar vervoer. Bekijk welke P+R plaats op uw route van huis naar theater ligt.

TR Schouwburg, Schouwburgplein 25, Rotterdam
TR Schouwburg bevindt zich aan het festivalterrein op het Schouwburgplein. Zie boven voor de bereikbaarheid.

Oude Luxor, Kruiskade 10, Rotterdam

Met het openbaar vervoer
Zowel met de metro (Lijn D+E) als de tram (Lijn 4, 7, 8, 12, 21, 23, 24 en 25), stapt u uit bij halte Stadhuis of Weena. Ook bereikbaar met bus 39 en 40. Op zeven minuten lopen van Centraal Station. Voor het openbaar vervoer in Rotterdam heeft u een OV-Chipkaart nodig.

Parkeren

Parkeren kan eenvoudig in Parkeergarage Weena (W) aan Karel Doormanstraat 10. Let op: het Oude Luxor verkoopt ALLEEN uitrijkaarten à 10,00 euro voor de Weena parkeergarage. Parkeert u korter dan 2 uur dan is het voordeliger om geen uitrijkaart te kopen.

 

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid festivalterrein
Het festivalterrein en de tenten van Circusstad Festival zijn beperkt toegankelijk voor rolstoelen. Gelieve contact op te nemen voor specifieke informatie over toegankelijkheid per tent en/of zaal via info@circusstad.nl.

Toegankelijkheid TR Schouwburg
TR Schouwburg heeft in alle zalen plaatsen voor rolstoelgebruikers. Bel met de kassa om deze speciale rolstoelplaatsen te reserveren. Op de avond zelf begeleiden we je via de lift naar je plaats en helpen we waar nodig.

Toegankelijkheid Oude Luxor Theater
Op rij 4 is één rolstoelplaats en één stoel voor een begeleider beschikbaar. De ingang van het oude Luxor Theater is rolstoelvriendelijk. Aan het einde van de lange foyer bevindt zich links een lift, waarmee u het invalidentoilet en de garderobe in de kelder kunt bereiken. Op de begane grond bevinden zich twee bars en het Theatercafé.
Ter hoogte van Kruiskade 28 zijn evens twee parkeerplaatsen voor mindervaliden. U kunt hier gratis parkeren wanneer u in het bezit bent van een gehandicaptenparkeerkaart.