Het Maritiem Festival dat gehouden wordt van vrijdag 4 t/m zondag 6 september in en rondom het Maritiem Museum vroeg Circusstad Festival een act te leveren. Dat werd Be Flat uit Gent!

Be Flat is een Gents circus-/straattheatergezelschap opgericht door Ward Mortier en Thomas Decaesstecker. Zij hebben hun voorstelling naar aanleiding van de coronacrisis aangepast, wat helemaal in hun straatje past, want met een mix van acrobatisch circus met urban sports, spelen ze in op de omgeving met als enige attribuut een circusladder.  Zij voortbewegen zich hiermee over de kade via verrassende objecten en plekken. Door deze ludieke interventies worden toeschouwers uitgenodigd om te kijken.

Datum: zaterdag 5 september
Waar: Maritiem Museum
Tijd: 14:30 en 16:00u
Kaarten via de website van het Maritiem Museum

Over het Maritiem Festival

Van vrijdag 4 t/m zondag 6 september organiseren we weer het jaarlijks terugkerende evenement ‘Maritiem Festival’. Dit jaar gebeurt dat in een bijzondere vorm, helemaal ‘anderhalve meter proof’. Het tallship de ‘Morgenster’ siert de haven met, door kinderen beschilderde, zeilen. Tijdens het weekend is het schip open voor publiek en is het een podium voor verhalen over een toekomst met plastic vrije oceanen. We delen het festivalgevoel met Circusstad en Operadagen, zij zorgen op zaterdag voor een circus-act in de museumhaven en zondag sluiten we het weekend af met een opera over een aan plastic verslaafde zeemeermin. Ook de Wereldhavendagen zijn te gast bij het museum dit weekend met de fototentoonstelling IN BEELD. Op de ramen van het museum zijn foto’s van hoogtepunten van 42 jaar Wereldhavendagen te bewonderen.