Met 30.000 bezoekers gaat Circusstad Festival 2019 de boeken in als de best bezochte editie sinds de oprichting in 2010. Zakelijk leider, Dirk Evers, en artistiek leider, Maaike van Langen blikken terug op vijf fantastische circusdagen op en rond het Schouwburgplein in Rotterdam. ,,Dikke rijen voor de voorstellingen, louter vrolijke gezichten op het festivalterrein en 25 verschillende interessante workshops. Nooit eerder was er zoveel talent van eigen bodem te zien op een Nederlands circusfestival.’’ Tot die topacrobaten behoren Tarek Rammo, Júlia Campistany en Sanne Hamstra van Duo No Nonsense uit Rotterdam. Circusstad Festival 2019 werd gedragen door 184 artiesten.

Hoewel de weergoden Circusstad Festival niet gunstig gezind waren, hadden ze geen invloed op de bezoekersaantallen. Veel voorstellingen –verspreid over 14 podia- waren tot de nok toe gevuld. Tot de grootste publiekstrekkers mogen worden gerekend het Australisch circusgezelschap Circa in het oude Luxor Theater, Circus I Love You in het Chapiteau en de jeugdcircussen uit Nederland en België in de Arena. Een schot in de roos bleken eveneens de dinnershows onder leiding van presentator Dave van der Wal. De dinnershows waren dit jaar voor het eerst te boeken op Circusstad Festival.

De gratis Stadsparade voorafgaand aan Circusstad Festival trok met 10.600 bezoekers eveneens een recordaantal bezoekers, verspreid over 56 locaties in de stad.

Door een ongelukkige val van een acrobate van het Zweedse gezelschap Cirkor moest de openingsvoorstelling van Circusstad Festival voortijdig worden afgebroken. De tweede show Epifonima van Cirkor kon eveneens geen doorgang vinden. Op zo’n korte termijn was vervanging helaas niet mogelijk. De acrobate is de volgende dag ontslagen uit het ziekenhuis. Ze herstelt snel, haar is door de artsen verzekerd dat ze geen blijvend letsel overhoudt aan de val.

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie over voorstellingen, Stichting Rotterdam Circusstad en Circusstad Festival 2020:
Dijlan van Vlimmeren
pers@circusstad.nl
+31 (0)6 – 461 29 846

De magie van het (hedendaagse) circus is bijna niet onder woorden te brengen. Circus doet iets met je, ongeacht je leeftijd. Deze verwondering voert vijf dagen lang de boventoon tijdens Circusstad Festival Rotterdam. In 2020 zal Circusstad Festival plaatshebben van 29 april tot en met 3 mei.