Circunstruction is de circustheaterwerkplaats van Rotterdam waar jonge circusartiesten de kans krijgen om hun droom te verwezenlijken: het maken en bedenken van een eigen circustheatervoorstelling. Circunstruction biedt afgestudeerde artiesten een plek waar zij een nieuwe, authentieke taal en hun talent als circusmaker kunnen ontwikkelen.

Circunstruction #9

De jury bestaande uit Maaike van Langen (Circusstad Festival), Maartje Bonarius (Tall Tales Company) en Michael Zandl (o.a. Captain Sugar and the monkey puppets) hebben samen met Jördis Cordua voor makers gekozen met een eigen visie die met hun specifieke beeldtalen naar mogelijkheden zoeken om de wereld een klein stukje beter te maken. Hierbij gaan zij niet alleen de grenzen van de podiumkunsten opzoeken maar ook die van hun fysieke mogelijkheden.

Met René willen Sinking Sideways van Dries Vanwalle en Xenia Bannuscher mensen met elkaar verbinden. Zij gaan hun publiek uitnodigen om deel uit de maken van een voorstelling waarin dans versmelt met acrobatiek en het opbouwen van ritme de toon aangeeft.

In The Midheim Chronicles van Company Treninas creëren Carina Klingsell, Elena Damasio en Saana Tolonen net als Daedalos een labyrint vol demonen. Zij nemen de toeschouwer mee in het avontuur om deze te overwinnen en vieren hiermee de kracht van de verbeelding om oplossingen te vinden.

Met A Circle of Exchange van Erin Skye Circus gaat Erin Burley haar circustechniek als ijsbreker gebruiken en een toestand creëren waarin eenieder zich welkom en waardig voelt om met een onbekende het gesprek aan te gaan. De gedachte van inclusiviteit doorgevoerd met ASMR en de kracht van haar disciplines: contorsie, handstand en straps.