First steps is een cultureel parcours door het hart van Rotterdam; een bomvol programma van verschillende culturele organisaties die voor het eerst samen programmeren tijdens First Steps. Ook Circusstad Festival heeft zich aangesloten en presenteert op zaterdag 19 september meerdere circusperformances.

Circusprogramma

Circusstad Festival presenteert tijdens First Steps een viertal circusgezelschappen. Op het Schouwburgplein, het dak van de Bijenkorf, op het Grote Kerkplein vind je optredens van Tall Tales Company, Duo No Nonsense, Satchok en Knot on Hands.

Tall Tales Company

Square Two is een circusvoorstelling waarbij jongleren en beeldende kunst versmelten.
Tijden
12:00 – 13:00
14:00 – 15:00
16:00 – 17:00
hosted by: Circusstad Festival • locatie: Dak van de Bijenkorf
Bekijk programma

Knot on Hands

In de dynamische voorstelling Brace for Impact zoeken drie acrobaten naar de uiterste grenzen van het evenwicht.
Tijden
15:30 – 16:00
17:00 – 17:30
hosted by: Circusstad Festival • locatie: Schouwburgplein
Bekijk programma

Satchok

Drie ambitieuze artiesten op weg naar succes. Ze trainen hun spieren en verbeteren hun fysieke grenzen.
Tijden:
12:00 – 12:20
13:30 – 13:50
hosted by: Circusstad Festival • locatie: Schouwburgplein
Bekijk programma

Duo No Nonsense

Door haar eigen knulligheid komt er een emmer op acrobaat Sannes hoofd vast te zitten. Ook partner Scott krijgt ‘m niet los. Maar geen paniek, mét emmer gaat het ook.
Tijden
14:15 – 14:45
16:00 – 16:30
hosted by: Circusstad Festival • locatie: Stadspodium Grote Kerkplein
Bekijk programma

Onderweg, op daken, pleinen en andere verrassende locaties, loop je langs dans, rap, poëzie, muziek, circus of spoken word. First Steps start om 12 uur maar je bepaalt zelf hoe laat en waar je op de route instapt. Door het programma -dat duurt tot 18.30 uur- verspreid aan te bieden kunnen alle coronamaatregelen in acht worden genomen.

First Steps is een eerste stap naar een nieuwe ontwikkeling waarin grenzen vervagen en blikken verruimen door het delen van elkaars kennis en kunde. Door de uitbraak van COVID-19 hadden deze festivals eerder dit jaar geen doorgang. Achter de schermen zaten de organisatoren echter niet stil. Ze hebben de handen ineen geslagen om te laten zien dat Rotterdam ondanks alle tegenslagen nog altijd een festivalstad is.

Kijk naar het blokkenschema, de plattegrond of loop naar een Infopunt op het Schouwburgplein of het Grote Kerkplein voor het programma en reserveringen.

culturele organisaties

First Steps is een gezamenlijke en daarmee unieke productie van Circusstad Festival, Rotterdam Unlimited, Operadagen Rotterdam, Motel Mozaique, North Sea Round Town, 750 jaar Dam in de Rotte, Poetry International, Gergiev Festival, Rotterdam Pride en de Rotterdamse Dakendagen in samenwerking met Museum Rotterdam, de Doelen, Stadspodium Rotterdam, de Laurenskerk en het CBK.

Bekijk het complete programma