De ministerraad heeft aanvullende maatregelen genomen en besloten alle evenementen met meer dan 100 bezoekers te annuleren tot en met 1 juni 2020. Dat heeft ook gevolgen voor de aftrap van de Stadsparade op 20 maart in de Laurenskerk en alle geplande stadsparadevoorstelling.

Rotterdam Circusstad neemt de gezondheid en veiligheid van haar bezoekers en medewerkers zeer serieus en neemt vanzelfsprekend de verantwoordelijkheid voorstellingen af te lasten om daarmee verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wanneer er meer bekend is over de maatregelen na 6 april zullen wij indien mogelijk de voorstelling verplaatsen. We houden je hierover op de hoogte via de website en social media.

** GEANNULEERD **

Circusstad Festival – aftrap Stadsparade
Vrijdag 20 maart – 16:15 uur
Gratis entree

Op 20 maart trapt de Stadsparade af in de Laurenskerk met een cross-over samenwerking tussen het circus gezelschap Knot on Hands en organist Hayo Boerema.
De Stadsparade is het voorproefje op Circusstad Festival. In maart en april laat het festival op talloze locaties in Rotterdam korte acts zien van aanstormend talent.
Onder begeleiding van het inspirerende orgelspel van Hayo Boerema speelt het partneracrobatiek circustrio Knot on Hands de voorstelling ‘Brace for Impact’. In deze dynamische voorstelling gaan drie acrobaten opzoek naar de grenzen van evenwicht. In hun zoektocht naar die balans vinden ze verschillende nieuwe manieren om vooruit te komen en zich door de ruimte te bewegen.

Op hun reis verkennen ze elkaars (on)mogelijkheden en komen ze erachter wat het betekent om al hun gewicht in de handen van de ander te leggen. Knot on Hands laat een innovatieve en meer organische vorm van partneracrobatiek zien, waarbij de nadruk wordt gelegd op de puurheid van de beweging, en waarmee ze zich onderscheiden door een unieke fysieke lichaamstaal.

Circusstad Festival is hét uitje in de meivakantie, vol met familievoorstellingen en circusworkshops voor jong en oud. Op het open festivalterrein op het Schouwburgplein is er altijd iets te zien en te beleven. De betaalde voorstellingen vinden plaats in de circustenten op het plein, Theater Rotterdam en De Doelen.

Knot on Hands is winnaar van de BNG Bank Circus Prijs 2019.

Inloop: 15:45-16:15
Start Programma: 16:15

Programma:

Hayo Boerema – improvisatie geïnspireerd op circus
Welkomstwoord
Surprise Act
Knot on Hands -Voorstelling Brace for Impact
Slotwoord
Hapje en drankje na afloop