De toekomst van het circus
Arminius 
Zondag 8 mei 13:00 uur

Dit debat is onderdeel van het programma van Circusstad Festival 2022 en vindt plaats op zondag 8 mei om 13.00 uur op het Arminius debatpodium. Debatteer mee in Arminius of via de livestream.

De meesten van ons zitten altijd aan de andere kant van het toneel en genieten van de magie die de artiesten ons brengen. We denken bijna nooit na over wat de artiesten hebben moeten doen en laten om zover te komen.

Hoe is het om circusartiest te zijn in Nederland?

Hoe ziet een dag eruit? Wat zijn hun worstelingen? Hoe zijn zij daar gekomen? Dit en nog veel meer wordt uitgelegd in het boek “Vergeten beroepen, Leven en werken in het Nederlandse circus” waarvoor de schrijver, Fabian Dekker, circusartiesten, regisseurs en andere circusprofessionals interviewde.

Als je ook geïnteresseerd bent in hoe circusartiesten hun carrière startten en verder ontwikkelen, en hoe de toekomst van circus er in Nederland uitziet, mag je het debat “de toekomst van het circus” niet missen. Deelnemers aan het gesprek zijn: Fabian Dekker, Kristel Baele, Patrick Cramers, Anna Beentjes, Benjamin Kuitenbrouwer en natuurlijk het publiek.

 

Kijk voor meer informatie op https://arminius.nl/de-toekomst-van-het-circus/

 

Over de sprekers:

Fabian Dekker is arbeidssocioloog en werkzaam aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij schreef eerder onder andere boeken over de positie van zzp’ers, jongeren op de arbeidsmarkt en over de invloed van technologische verandering op werk.

Kristel Baele is voorzitter van de Raad voor Cultuur, het belangrijkste adviesorgaan voor de Nederlandse regering op het gebied van kunst, cultuur en media.

Patrick Cramers is voorzitter van Circuspunt, platform voor het Nederlandse circusveld.

Anna Beentjes is hoofd van de bacheloropleiding Circus Arts van Codarts, Rotterdam.

Benjamin Kuitenbrouwer alias ‘Monki’ is circusartiest, zie www.monkibusiness.nl