In de afgelopen tien jaar is Rotterdam Circusstad uitgegroeid tot een nationaal toonaangevend festival. De stichting staat voor de magie van het nieuwe circustheater. Rotterdam Circusstad is aanjager van talloze circusprojecten, zowel op professioneel niveau als op maatschappelijk vlak. Het meest in het oog springende is het jaarlijkse Circusstad Festival, waar een breed scala aan nationaal en internationaal topcircus wordt getoond.

In verband met zwangerschapsverlof van de hoofd producent zoekt Circusstad Festival een vervangend hoofd producent van 16 augustus 2021 tot en met 1 februari 2022 voor gemiddeld 1 dag in de week.

In deze periode organiseert Circusstad Festival een minifestival op 10, 11 en 12 september op het Schouwburgplein en in de Fenix I te Rotterdam. Daarna vinden de voorbereidingen plaats voor het festival in mei 2022. De focus in de periode ligt op het uitzoeken van de technische en productionele haalbaarheid van de voorstellingen in de theaters en voor de voorstellingen op het Schouwburgplein. Belangrijk aandachtspunt is de voorbereiding van de A+ vergunningaanvraag, inclusief situatieschets en veiligheidsplan die begin januari moet worden ingediend ten gunste van Circusstad Festival in mei 2022.

Circusstad zoekt een hands-on, verantwoordelijke en creatief meedenkende producent, die zelfstandig te werk kan gaan binnen het team. Kennis van circusvoorstellingen en van de stad Rotterdam is een pré.

Taken:

– (Technische) productie van de voorstellingen zowel in de theaters als op het festivalterrein.
– Mede verantwoordelijk voor de inrichting van het festivalterrein, samen met het artistieke team en de leveranciers.
– Het aanvragen van de juiste vergunningen. Je bent eerste contactpersoon voor de diensten en directie Veiligheid van Gemeente Rotterdam.
– Afstemming met de programmeur betreffende voorstellingen en randprogramma.
– Meedenken en uitvoeren van routevoorstellingen (incl. locatie-onderzoek).
– Het opstellen van een veiligheidsplan voor Circusstad Festival in overleg met de zakelijk leider.
– Afstemming met leveranciers voor o.a. techniek, horeca.
– Het beheren van het productiebudget in overleg met de zakelijk leider en het sluiten van contracten met de vaste leveranciers.

Wij bieden:

– Een tijdelijk freelancecontract van 16 augustus t/m 1 februari.
– Een opdracht voor 35 dagen, wat neerkomt op gemiddeld 1 dag per week. Hiervan zijn 15 dagen gereserveerd voor de uitvoerende productie van het minifestival half september.
– Vergoeding conform CAO Theater en Dans, gecorrigeerd naar ZZP-tarief conform Code Fair Pay.
– Een verantwoordelijke functie bij een interessante vernieuwende Rotterdamse festivalorganisatie met een enthousiast team met leuke, zelfstandige collega’s.

De stichting Rotterdam Circusstad streeft bewust naar een diverse samenstelling van het team.

Solliciteren:

Stuur je motivatie en CV uiterlijk 1  juli naar

Dirk Evers, zakelijk leider
dirk@circusstad.nl.

06-1922 8621

Gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 5 juli.