Vacature

Circusstad Festival zoekt een festivalproducent

Festival producent Circusstad Festival 2022
8-13 september en 1 februari t/m 16 mei 2022

In de afgelopen tien jaar is Rotterdam Circusstad uitgegroeid tot een nationaal toonaangevend festival. De stichting staat voor de magie van het nieuwe circustheater. Rotterdam Circusstad is aanjager van talloze circusprojecten, zowel op professioneel niveau als op maatschappelijk vlak. Het meest in het oog springende is het jaarlijkse Circusstad Festival, waar een breed scala aan nationaal en internationaal topcircus wordt getoond.

Voor het festival van 2022 zoeken wij een uitvoerend Festival producent, die samen met de Hoofd producent verantwoordelijk is om Circusstad Festival productioneel mogelijk te maken. Het festivalhart bevindt zich op het Schouwburgplein, wat 5 dagen lang voorzien wordt van een programma vol met voorstellingen, jeugdcircus, randprogrammering, workshops en horeca. Daarnaast bevindt Circusstad zich door de stad, in de theaters, in Fenix I en op verrassende locaties met o.a. route voorstellingen.

Als Festivalproducent ben je mede verantwoordelijk voor de programmaproductie van de voorstellingen, de locatieproductie in de theaters en op de diverse (buiten)locaties en de hospitality. Je zorgt dat alle informatie in ons database systeem terecht komt en dat daar uiteindelijk de juiste draaiboeken uitrollen voor de locatiemanagers en publieksbegeleiders.

Circusstad zoekt een enthousiaste aanpakker met liefde voor productie. Iemand die zelfstandig te werk kan gaan binnen het team. Affiniteit met (circus)voorstellingen en kennis van de stad Rotterdam is een pré.

Taken:

– Algemene en (technische) productie van de voorstellingen van jeugdcircussen, Arena voorstellingen en randprogramma
– Inventarisatie accreditaties, lunch en diner en overige benodigdheden voor organisatie, crew, artiesten en pers
– Afstemming met leveranciers voor o.a. techniek, horeca, kaartverkoop en aankleding in samenwerking met hoofd productie.
– Yesplan invullen, bijhouden en door ontwikkelen voor de draaiboeken.
– Meedenken en uitvoeren van route voorstellingen (incl locatie onderzoek)
– Uitvoering festival aankleding / signing
– Afstemming met Horeca Coördinator betreft aantallen lunch en diner, allergieën
– Voorbereiding overdracht van artist-handling naar locatiemanagers
– Mede verantwoordelijk voor werving en begeleiding publieksbegeleiders samen met coördinator pb’ers.
– Productie leiden tijdens opbouw, festival en afbouw

Wij bieden:

– Een tijdelijk freelance contract van 1 februari t/m 16 mei 2022.
– Eventueel aan te vullen door locatieproductie voor de mini editie van Circusstad op 10, 11 en 12 september 2021. Een goed moment om de organisatie en het festival alvast te leren kennen.
– Een opdracht voor 42 dagen, wat neer komt op gemiddeld 2 dagen per week. Vanaf eind april fulltime t/m begin mei(opbouw, festival, afbouw).
– Vergoeding conform CAO Theater en Dans, gecorrigeerd naar ZZP-tarief conform Code Fair Pay.
– Een verantwoordelijke functie bij een interessante vernieuwende Rotterdamse festivalorganisatie met een enthousiast team met leuke, zelfstandige collega’s.

De stichting Rotterdam Circusstad streeft bewust naar een diverse samenstelling van het team.

Solliciteren:

Stuur je motivatie en CV uiterlijk 1  september naar

Tess Wiggers, Hoofd productie
tess@circusstad.nl

06-46136882