Bekijk de wereld door de ogen van een circusartiest. Circunstruction #10 toont drie previews van vier veelbelovende jonge circusmakers die hun geheel eigen visie op de mogelijkheden van circus geven. Circusstad Festival ondersteunt hun onderzoek en helpt deze artiesten op weg naar hun eerste voorstelling.

Natalie Miles – Sensory Cyr II
Zet je stoel op het podium en beleef circus van binnenuit. Kun je vertrouwen op wat je ziet en hoort? Of bestaan ​​sommige dingen alleen als verzinsels van je verbeelding? Intiem, speels en surrealistisch is Figment een visuele en auditieve ervaring die de geluiden van de kunstenaar en haar cyr-wiel centraal stelt. Door de unieke kijk van Figment op het geluid van circus biedt het ook een bijzondere inclusieve beleving voor mensen met een visuele beperking.

Natasha Chauhan – Flux
Neem een kijkje in de innerlijke wereld van Tash als zij alleen is. Kijk hoe ze haar weg vindt door haar gedachten en gevoelens, die op hun beurt constant in beweging lijken te zijn. ‘Zodra je beseft dat je alleen bent, heb je net een maatje gevonden om die tijd mee door te brengen.’, aldus Natasha.

TOBI & FINN – Syncopate
Het jongleerduo Tobi en Finn is in 2021 afgestudeerd aan Codarts. In Syncopate deconstrueren ze het ambacht dat ze al zes jaar samen beoefenen. Ze laten zich inspireren door muzikale concepten om de vele factoren en details te onderzoeken die jongleren mogelijk maken. Syncopate is een uitnodiging om kennis te maken met Tobi en Finn’s geheel eigen begrip van het manipuleren van objecten, sound en lichaam.

Duur triple bill: 105 minuten (o.v.b.)