Captain Frodo’s Family Freakshow is een van de hoogtepunten van Circusstad Festival ’22 (4-8 mei).

Captain Frodo is nu in Las Vegas. We vroegen hem meer te vertellen over zijn nostalgische circusshow, waarin hij elke dag op het Schouwburgplein meerdere keren optreedt met Lisa Chudalla (zwaardslikken) en Melinda Meijs (haarhangen).

Wat is Captain Frodo’s Family Freakshow?

De show is gemaakt om de thema’s, vaardigheden en personages uit de freakshows naar het familiepubliek te brengen. Het komt voort uit de liefde voor degenen die zo anders zijn dat ze freaks kunnen worden genoemd. Ieder kind heeft zich een buitenstaander gevoeld en we laten de wereld van de Freakshow/circus zien als een plek waar je door anders te zijn er perfect in past.

We gebruiken het familiethema niet alleen om aan te geven voor welk publiek de voorstelling geschikt is, maar ook vanwege de relatie van de drie performers. We hebben een familiegevoel en wederzijds respect en vertrouwen in elkaar.

Er is ook een 16+ versie, waarom en wat is het verschil?

De 16+ nachtshow is een verschuiving in de tijd van de show. Bij het optreden voor kinderen en gezinnen moeten we ze op hun eigen voorwaarden ontmoeten. Een show is een gesprek en het gesprek kunnen afstemmen op met wie je praat is het allerbelangrijkste. De show is gemaakt als een gesprek met een spectrum van leeftijden.

De 16+ show zal ongeveer dezelfde vaardigheden laten zien, maar het zal worden gepresenteerd op een manier die is gericht op een publiek waarbij geen kinderen aanwezig zijn.

Hoe belangrijk is humor tijdens de show?

Captain Frodo, ik dus, is op de eerste plaats een grappige artiest. Dus met hem als ‘ringmaster’ wordt de show absoluut grappig. Humor is ook een geweldig hulpmiddel voor ontmoetingen met iets dat eng of uitdagend kan zijn. Als de held lacht om het monster, verdwijnt de kracht van het monster. Humor kleurt de hele show.

Welke emotie wil je het publiek meegeven?

We willen graag een spectrum aan emoties geven. Het zal grappig zijn, maar het zal ook mooi zijn. Er zullen momenten zijn waarop een kind de hand van de ouders zou willen vasthouden, alleen om naar adem te happen bij een stunt. En er zullen ook momenten van verwondering en opwinding zijn.

Dit is iets speciaals vanwege de directe benadering van de Freakshow-stijl, waarbij elke act zijn eigen unieke expressie heeft.

Hoe loopt het publiek na de show naar buiten?

Het publiek gaat gesterkt naar buiten. Hun ideeën over wat mogelijk is en wat oké is voor een mens om te doen, zullen worden verruimd.

Maar terwijl deze ideeën door hun hoofd dwarrelen, zullen ze in een zeer goed humeur over de straat huppelen! Het belangrijkste is dat de show leuk wordt!

 

Captain Frodo’s Family Freakshow is van 4 mei t/m 8 mei te zien in de Opticum op het Schouwburgplein.

Captain Frodo staat ook op het podium tijdens het eerste Circusstad Gala op vrijdag 6 mei.

Koop je tickets voor het Circusstad Gala en voor Captain Frodo’s Family Freakshow