Circusstad Festival 2021

Wij zoeken een organisatorische duizendpoot die alle ballen in de lucht kan houden!

Circusstad Festival is hét jaarlijkse festival voor innovatief circustheater in Nederland. Het festival presenteert traditioneel in de meivakantie internationaal en nationaal topcircus, jong talent en een uitgebreid gratis toegankelijk fringeprogramma op en rondom het Schouwburgplein in Rotterdam. Circusstad Festival vindt plaats van 5 t/m 9 mei 2021. De vorige editie in 2019 trok een recordaantal bezoekers van 30.000 mensen. Het festival richt zich voornamelijk op gezinnen, theaterbezoekers en uitgaanspubliek.

De organisatie van Circusstad Festival zoekt een stagiair die het kernteam kan bijstaan in de organisatie en productie van dit belangwekkende circusfestival.

Als stagiair profiteer je van een inspirerende, leerzame ervaring binnen een gezellig en ambitieus team. Je functioneert als een spin in het web tussen verschillende afdelingen, waardoor je veel te weten komt over de organisatie.
Je hebt twee duidelijke taken; de ondersteuning van het marketingteam en de organisatie van de Stadsparade, het voorproefje op Circusstad Festival.

De marketingafdeling ondersteun je met allerhande activiteiten. Denk daarbij aan kaartverkoop, het helpen vormgeven van de citydressing en communicatiemiddelen en de inzet daarvan, het inplannen van de social media campagne en het genodigdenbeleid.

Tijdens de Stadsparade bezoekt Circusstad Festival een maand lang scholen, pleinen en evenementen om voorstellingen te spelen en het festival bekend te maken. De Stadsprade is jouw eigen project. Je bereidt onder goede begeleiding zelfstandig dit project voor, dat bestaat uit ongeveer veertig speelbeurten van een of meerdere nog nader te bepalen kleinschalige circusvoorstellingen. Als organisator van de Stadsparade ondersteun je de artiesten in hun voorbereiding, coördineer je de optredens, onderhoud je contacten met scholen en evenementen en steur je een team van vrijwilligers aan.

In overleg kan het takenpakket worden afgestemd op specifieke leerdoelen of opleidingseisen.

Praktisch

Studie minimaal op HBO-niveau.
Periode: tussen januari en mei 2021, bij voorkeur 4 dagen in de week beschikbaar.
Vergoeding: je krijgt een stagevergoeding.

Interesse?

Met Rotterdam Circusstad streven we bewust naar een diverse samenstelling van ons team. Stuur je motivatie vóór 15 oktober 2020 t.a.v. Dirk Evers naar dirk@circusstad.nl. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem contact op met Dirk Evers, zakelijk leider van Circusstad Festival via dirk@circusstad.nl of 010 240 9132.