In deze lastige tijd willen we jullie zo vlak voor kerst laten weten dat wij aan jullie denken. We hopen dat jullie okay zijn en dat het jullie net als ons lukt de jongleerballen hoog te houden. Het is voor ons allemaal behoorlijk laveren door de intelligente, gedeeltelijke en algehele lockdowns en thuisquarantaines.

Achter de schermen zitten wij zeker niet stil. Ons team is volop bezig met de voorbereidingen van Circusstad Festival 2021. We kunnen alvast verklappen dat deze editie over meerdere spannende locaties in de stad zal plaatsvinden. Welke dat zijn, dat horen jullie zo snel mogelijk.

Tall Tales Company werkt ondertussen in samenwerking met Circusstad Festival met haar eerste grote zaalvoorstelling A Clockwork Orange aan de finale van de Nieuwe Makersregeling. Ander Rotterdams talent, het trio Knot on Hands, zal dit jaar met een circusroute stevig van zich laten horen.

Voor de Stadsparade zijn maar liefst twee voorstellingen in de maak. Alès en Hannah van het gloednieuwe Rotterdamse gezelschap Balancealots stelen de show met een kleurrijke voorstelling die barst van de positiviteit en eigengereidheid. Rein de Kok pakt uit met een fantastische muzikale koordans-jongleer onemanshow.

We hebben ontzettend leuke reacties gekregen op onze open call voor online circus experiences. Negen inzenders zijn door naar de volgende ronde. Zij mogen hun idee verder uitwerken tot een uitvoerbaar plan. Eén of twee van deze plannen ziet het levenslicht tijdens Circusstad Festival 2021. Tot slot broeden we ons op een circusspeelplaats voor kinderen omdat circus zien smaakt naar circus doen.

Rest ons jullie -ondanks alle beperkingen- fijne feestdagen te wensen. Blijf gezond, houd vol en heb elkaar vooral lief.

Op naar een beter jaar!