Pers Circusstad Festival

Femke Cuijpers verzorgt de complete marketing en communicatie van Circusstad Festival. Voor persinformatie of het opvragen van beeldmateriaal kunt u contact opnemen via marketing@circusstad.nl of 06-51556993. 

Circusstad festival 2015

Op de meest onverwachte momenten en plekken duiken de komende tijd circusartiesten op. Circusstad Festival is in aantocht. Meer dan ooit biedt het festival dat van 6 tot en met 10 mei 2015 in Rotterdam plaatsvindt het publiek een belevenis om niet te vergeten. Met de stad als decor en podium presenteert Circusstad Festival de crème de la crème van het internationale circustheater, nieuwe voorstellingen van eigen bodem en het werk van talloze talenten. Ontmoet artiesten en leer van hen het betere kunst- en vliegwerk.

Overdag heb je een hele dag plezier op het festivalterrein op het Schouwburgplein met circus voor jong en oud. Hier puilen de tenten weer uit van internationale topvoorstellingen én het werk van jong talent. En als je durft, maak jij zelf onderdeel uit van Circusstad Festival. Ook het Luxor Theater en de Rotterdamse Schouwburg dompelen zich voor het avondcircus helemaal onder in het nieuwe circus. Bezoekers komen in hogere circussferen door de aankleding en acts in de foyer en genieten van een adembenemende internationale voorstelling in de theaterzaal. 

A Brand New Day
Mis ook vooral de opening niet! Op 6 mei zullen meer dan duizend circusartiesten, amateurkunstenaars en –sporters het festival openen met A Brand New Day, een estafette van pop-up optredens die  uitmondt in een groot spektakel op het Schouwburgplein. Dansers, acrobaten, jongleurs, muzikanten, freerunners, turners, skaters, abseilers, capoeiristas, hiphoppers en breakdancers laten de stad zinderen  in een spannende cross-over met circus.

Circusstad Festival trekt 20.000 bezoekers

Het Circusstad Festival dat afgelopen week van 29 april t/m 5 mei plaatsvond op en rondom het Schouwburgplein in Rotterdam beleefde een succesvolle derde editie. Het festival trok zo’n 20.000 bezoekers en daarmee was het drukker dan ooit. Vrijdag 3 en zaterdag 4 mei waren de drukst bezochte dagen. 

Circusstad Festival toonde zeven dagen lang circus dat bij de stad Rotterdam past; stoer, soms met een rafelrandje en met veel ruimte voor voorstellingen waarin urban arts en circustheater elkaar ontmoeten. Door karakteristieke artiesten werd het festival een ontroerend mensencircus.

Programma Circusstad Festival 2013 bekend

Het programma van de derde editie van Circusstad Festival in Rotterdam is bekend en vanaf nu te bekijken op de website. De optredens variëren van adembenemende luchtacrobatiek en indrukwekkend jongleerwerk tot betoverend theater en spectaculaire stunts.

De b-boys en b-girls van Lux Aeterna, opgericht door Jacob 'Kujo' Lyons (bekend van Run DMC's It's Like That en de film Step Up 2) komen uit Los Angeles om Circusstad Festival te openen met een poëtische en wervelende show. Lux Aeterna mixt de meest uiteenlopende dansvorm met bewegingstechnieken uit capoeira en circus en natuurlijk, breakdance / b-boying. Kujo weet het rauwe stedelijke te verheffen tot pure schoonheid.

3e editie van Circusstad Festival wordt harder, beter, hoger, sneller

Komend voorjaar raakt Rotterdam weer in de ban van adembenemende luchtacrobatiek, indrukwekkend jongleerwerk, betoverend theater en spectaculaire stunts. Het is tijd voor de derde editie van Circusstad Festival. Van 29 april tot en met 5 mei 2013  puilen verschillende tenten op het Schouwburgplein weer uit van internationale topvoorstellingen én het werk van jong talent. Ook Luxor Theater en de Rotterdamse Schouwburg dompelen zich weer onder in het nieuwe circus. Deze editie belooft nog groter en mooier te worden dan de twee voorgaande.